Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Module I/O modbus server

Module I/O modbus server 2 months 3 weeks ago #11659

  • Sébastien
  • Sébastien's Avatar
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 183
  • Karma: 0
Bonjour Claes,
pourriez-vous m'aider?
j'ai un module de SOLLAE CIE H10 server modbus I/O ( Writte multiple registe adresse 8 en OUTPUT Digital Output ) 8 sorties.
je n'arrive pas à le commander avec ProviewR voici mon node I/O :

Capturedcran2022-09-0819.52.03.jpg



je voudrais savoir si mon NODE I/0 modbus est correct ? je dois utiliser le modbus server ? car il est pas comme les autres modules que je commande!!!!

J'ai essayé mais rien.....

En vous remerciant par avance,

/seb
The administrator has disabled public write access.

Module I/O modbus server 2 months 3 weeks ago #11660

  • claes
  • claes's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 3048
  • Thank you received: 454
  • Karma: 125
Hi Seb,

The Modbus_TCP_Server object should be placed directly under the IO object, and there should be no Modbus_TCP_Server under the Server object. Modbus_Master and Modbus_TCP_Slave is only used when you run ProviewR as a client so they are not needed.

Reading the manual for CIE H10 I'm a little puzzled over the Modbus address. There is a HMI address specified to 40009 for the outputs, so it's possible that you should use 40008 or 40009 instead of 8. Looking at your previous configuration with ProviewR as a client, it's also possible that the address should be 40000 or 40001 for reading the inputs.

/Claes
The administrator has disabled public write access.

Module I/O modbus server 2 months 2 weeks ago #11662

  • Sébastien
  • Sébastien's Avatar
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 183
  • Karma: 0
Hi Claes,
Thank you very much for your help, I will look into it.
I'll look into it. Thank you.
/SEB
The administrator has disabled public write access.

Module I/O modbus server 2 months 2 weeks ago #11664

  • Sébastien
  • Sébastien's Avatar
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 183
  • Karma: 0
:woohoo:
Yes, HI Claes,

Capturedcran2022-09-0922.37.40.jpg


J'ai remis en Master TCPIP / Slave et Module ( F05 Write Single Registre à l'adresse 0009 (9)) :)
ça Fonctionne et j'avais le process en 3 j'ai mis en en I/Ocomm uniquement :


Capturedcran2022-09-0922.56.48.jpg


OK
Thank you,
/SEB
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.342 seconds