Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: rpi4 gpio issue

rpi4 gpio issue 2 months 3 weeks ago #11653

  • Snarf77
  • Snarf77's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 899
  • Karma: 0
Wouah switch to V6... Great step ; congrats to you and all your team
What are the main new feature ? do you already have a change log ? (I'm like a kid waiting for his christmas gift when you say that !!)
Will you make a raspbian release as well ?
Thanks for feedback
Snarf
The administrator has disabled public write access.

rpi4 gpio issue 2 months 3 weeks ago #11654

  • claes
  • claes's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 3048
  • Thank you received: 454
  • Karma: 125
Don't get to excited. It's more an upcount from 59 to 60. The major thing is an upgrade from gtk2 to gtk3 which looks like an easy task, but is isn't. I've put the release notes here www.proview.se/doc/en_us/upgrade60.pdf.
The administrator has disabled public write access.

rpi4 gpio issue 2 months 2 weeks ago #11667

  • Snarf77
  • Snarf77's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 899
  • Karma: 0
Tested succesfully with pwr60 on rpi4
Gpio working well
Thank you Claes
The administrator has disabled public write access.

rpi4 gpio issue 2 months 2 weeks ago #11668

  • Snarf77
  • Snarf77's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 899
  • Karma: 0
There is anyway a very strange behavior but don't know if this is related to pwr60 or to my GPIO indeed.
All the ChannelDo attribute are not computed.
Indeed as gpio are working "active low" I set the InvertOn attribute in Channel Do = 1 but output voltage is still image of the Do signal (not inverted).
I consequently tried to activate the forcemode and play with the force value but nothing change. the output is still driven by the actualvalue of the Do signal and even with force mode active if I change my Do signal my output is changed accordingly

Did you change anything in the computation of Channel signal ? (My last reference was v5.7 indeed so perhaps there has been change before v6.0) ?

Snarf
The administrator has disabled public write access.

rpi4 gpio issue 2 months 2 weeks ago #11673

  • claes
  • claes's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 3048
  • Thank you received: 454
  • Karma: 125
Hi Snarf,

The GPIO was implemented as a quick fix a long time ago, and neither looks at the invert flag nor test flag. Maybe in the next release...

I also noticed that if a GPIO is set by the plc, it remains set if the plc is stopped.

/Claes
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.554 seconds